ما به اصفهان نصف جهان مهد فرهنگ و هنر و شهر زیبای گنبدهای فیروزه ای مدیونیم اگر آن را به درستی به جهانیان معرفی نکنیم
زیباییهای اصفهان را بهتر بشناسیم
در این متن قصد داریم شما را با یکی از زیباترین شهرهای دنیا اصفهان شهر گنبدهای فبروزه ای آشنا کنیم، پس لطفا تا انتها با ما همراه باشید.
این شهر را ما به نام اصفهان می شناسیم که به حق نصف جهان می نامند.
مشخصات ژئوفیزیکی:
شهر اصفهان در دامنه شرقی کوه های زاگرس از جمله شهرهایی است که شاید تاریخ و سابقه آن به قدمت خود کشور برمی گردد. این شهر بر روی آبرفت زاینده رود بنا شده و طول و عرض جغرافیایی آن به ترتیب ۴/۵۱و ۳۲/۳۸ و ارتفاع آن از سطح دریا ۱۵۷۵ متر است.
شهر اصفهان از تهران ۴۱۴ کیلومتر تا شیراز ۴۸۱ و تا یزد ۳۱۶ کیلومتر فاصله دارد. آب و هوای شهر اصفهان نیمه خشک معتدل است، به طوری که متوسط درجه حرارت سالانه این شهر ۱۶ درجه سانتیگراد می باشد. در حالی که حداکثر مطلق درجه حرارت تا ۴۱ درجه سانتیگراد و حداقل مطلق منهای ۱۶ درجه سانتیگراد گزارش شده است.
پیشینه تاریخی:
این شهر قدمتی به اندازه خود ایران دارد و در سالیان دور این شهر را با نام هایی مانند سپاهان، صفاهان، صفویان، پارتاک، یهودیه، گابیان و… نیز می شناختند. به دلیل قدمت زیاد این شهر ساختمان ها و ابنیه های باستانی فراوانی در این شهر به یادگار مانده که به دلیل اهمیت تاریخی و فرهنگی آنان این شهر تحت پوشش سازمان یونسکو در آمده و به ثبت یونسکو رسیده است.
این شهر با توجه به موقعیت جغرافیایی که در مرکز ایران واقع شده و با توجه یه وضعیت آب و هوایی نسبتا معتدل و با توجه با وجود اماکن گردشگری و تفریحی و آثار باستانی فراوان مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی قرار گرفته و سالانه گردشگران زیادی به این شهر سفر می کنند و تبدیل به قطب گردشگری در مرکز کشورشده است.
اهمیت ژئوفیزیکی:
علاوه بر این به دلیل موقعیت ویژه ای که از نظر جغرافیایی در مرکزیت کشور واقع شده و در کریدور حمل و نقل شمال به جنوب و بالعکس و شرق به غرب و بالعکس قرار گرفته و همچنین وجود قطب های صنعتی عظیم همچون ذوب آهن و مجتمع فولاد مبارکه و سیمان سپاهان و همچنین صنایع بالادستی و پایین دستی فراوانی که وجود دارد به یکی از بزرگترین قطب های صنعتی کشور تبدیل شده است.
همان گونه که در پیشگفت بیان شد به این شهر، شهر گنبدهای فیروزه ای هم می گویند، و دلیل آن هم وجود مساجد بسیار با گنبدهایی است که با کاشی های لعاب فیروزه ای رنگ زیبایی خاصی به این شهر بخشیده است. برای آشنایی با سرامیک بر پرسلان اینجا کلیک کنید. در شهر اصفهان صنایع دستی های فراوانی وجود دارد که کاشی کاری یکی از این هنرها می باشد از دیگر صنایع دستی اصفهان می توان به موارد زیر اشاره کرد:
صنایع دستی شهر اصفهان:
اقتصاد سنتی استان مبتنی بر صنایع دستی چون قالی بافی، ابریشم بافی، قلمزنی، منبت کاری، زری بافی، خاتم کاری، ملیله دوزی، مینیاتور، سفالگری، میناکاری، فلزکاری، فرش، فیروزه کوبی، نقره سازی، کاشی سازی، قلمکاری و پولک دوزی از صنایع دستی اصفهان است که امروزه رونق خوبی نیز در بخش جهانگردی دارد.
همان گونه که بیان شد کاشی سازی و کاشیکاری یکی از صنایع اصفهان است که با خلاقیت های هنرمندانه هنرمندان کاشی کار اصفهان به یک سبک هنری خاص تبدیل شده. لازم به ذکر است که هر صنعتی ابزار خاص خودش را می طلبد هنر کاشی کاری هم نیازمند ابزارهای خاص خودش جهت تولید و نصب کاشی و سرامیک می باشد یکی از این ابزار سرامیک بر دستی ایرانو می باشد که از شما دعوت می کنیم جهت کسب اطلاعات بیشتر به این سایت مراجعه نمائید.
غذاهای سنتی اصفهان:
اصفهان غذاهای سنتی مختلفی دارد که هر گردشگری علاقمند به تجربه کردن این غذاها می باشد. از مهمترین غذاهای سنتی اصفهان می توان به بریان و خورشت ماست و حلیم بادمجان و آش شل قلمکار وحلیم و عدس و آبگوشت (گوشت و لوبیا) کشک و بادمجان و کله جوش نام برد.
بدون دیدگاه