چگونه کاشی پرسلان را نصب کنیم ؟

روش نصب کاشی پرسلان

بهترین روش های نصب کاشی پرسلان

در این مقاله از ایرانو قصد داریم شما را با سه روش از بهترین روش های نصب کاشی پرسلان آشنا کنیم اگر به هر دلیلی احساس می کنید به ارتقای اطلاعات عمومی در این زمینه نیاز دازید لطفا با ما همراه باشید.

یکی از روش های نصب کاشی پرسلان

آشنایی با روش های نصب کاشی پرسلان


کاشی و سرامیک پرسلان یکی از بهترین انواع پانل های سنگی موجود در بازار است که از نظر دوام، کیفیت و استحکام نسبت به سایر انواع کاشی و سرامیک برتری دارد.

از آنجایی که برای تهیه مصالح پوششی و روکار در ساختمان ها هزینه های بالایی پرداخت می شود، باید توسط افراد واجد شرایط و به روش اصولی نصب شوند تا علاوه بر زیبایی ظاهری، شاهد کیفیت و دوام بهتر اتصالات در قسمت های مختلف ساختمان باشیم.

امروزه نصب کاشی پرسلان به روش های مختلفی انجام می شود. روش قدیمی چسباندن مواد به سطح با ملات سیمان است که سالهاست مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به سختی این روش و محدودیت های ملات در نگهداری کاشی و سرامیک بر روی سطوح مختلف، محققان متریال جدیدی را برای این کار ایجاد کردند و وارد بازار نمودند.

چسب کاشی های پودری و خمیری از جدیدترین و قوی ترین محصولات موجود در بازار امروزی هستند که در بسیاری از پروژه های نصب کاشی پرسلان مورد استفاده قرار می گیرند. در زیر با معرفی روش های مختلف نصب کاشی پرسلان به مزایا و معایب هر روش می پردازیم.

مراحل نصب کاشی پرسلان
مراحل نصب کاشی پرسلان

کاشی و سرامیک پرسلان چیست؟

نسل جدید کاشی ها و سرامیک های پوشش دهنده کف و نمای ساختمان نسبت به انواع معمولی مزیت های زیادی دارد و در صنعت ساختمان سازی کاربرد فراوان و گسترده ای داشته است.

این کاشی ها با فرآیند خاصی تحت فشار و دمای بالا تولید می شوند و دارای خواص منحصر به فردی مانند نسبت جذب آب بسیار پایین، استحکام عالی، مقاومت سایشی بالا، مقاومت در برابر لکه پایین، ثبات رنگ و … می باشند.

کاشی پرسلان و سرامیک بدون محدودیت در ساختمان هایی با کاربری های مختلف قابل نصب بوده و در محیط های مختلف مانند حمام، آشپزخانه، اتاق نشیمن، آزمایشگاه، سالن های بزرگ، راه پله ها، انبارها و … قابل استفاده است.

اهمیت نصب صحیح کاشی پرسلان چیست؟

کاشی های پرسلان با آخرین تکنولوژی روز در زمینه مصنوعات سنگی تولید می شوند و با آب کمتر از ۰.۵ درصد بهترین انتخاب برای پوشش کف و نما در شرایط مختلف می باشند.

اما موضوع دیگری که باید در نظر گرفت نحوه نصب این محصولات است که در صورت عدم انجام صحیح این کار هیچ یک از اهداف و مزایای استفاده از کاشی پرسلان محقق نخواهد شد. به عنوان مثال اگر از کاشی های پرسلان برای سطوح افقی و عمودی استفاده شود، کیفیت کافی ندارند، درزها به درستی آب بندی نمی شوند و در آینده می توان شاهد نفوذ رطوبت به درزها و عواقب آن بود.

این پدیده باعث شل شدن هوا یا مواد باقی‌مانده در پشت کاشی‌ها و سرامیک‌ها می‌شود و ما شاهد نشت چیزها، به‌ویژه مواردی که دارای روکش‌های عمودی هستند، خواهیم بود. در نتیجه سهل انگاری در انتخاب مصالح و نصب نادرست کاشی و سرامیک نه تنها می تواند باعث آسیب شود، بلکه امنیت افراد را نیز به خطر می اندازد.

مراحل نصب کاشی پرسلان

روش های نصب کاشی و سرامیک

سه روش برای نصب کاشی پرسلان وجود دارد:

  • روش سنتی با استفاده از ملات سیمان و دوغاب.
  • روش مرطوب که در آن از چسب کاشی پرسلان استفاده می شود.
  • روش اسکوپ

در ادامه، در مورد روش های نصب کاشی پرسلان و مزایا و معایب هر کدام بیشتر خواهیم آموخت.

۱. نصب کاشی پرسلان با کمک ملات

در روش سنتی برای نصب کاشی پرسلان لازم است ملات ماسه و سیمان تهیه شود. در این روش طی عملیاتی مانند آماده سازی سطوح، ترازبندی، ترکیب مواد اولیه ملات با نسبت های دقیق و … کاشی کاری انجام می شود و در نهایت کار پرکردن درزها برای جلوگیری از آسیب رسیدن به سطح کار انجام میگردد.

نکته مهم در روش نصب کاشی با ملات این است که کاشی و سرامیک جذب آب بسیار کمی دارد و استفاده از ملات به تنهایی برای چسباندن کافی نیست. برای ایجاد چسبندگی بهتر باید از چسب بتن پلیمری در مخلوط ملات استفاده شود.

روش دیگر، شیرابه سیمان و چسب بتن را می توان پس از اجرا به ملات اضافه کرد. روش سوم به شما این امکان را می دهد که از یک نماله دندانه دار برای پخش چسب کاشی در قسمت پشت تخته و چسباندن آن به ملات مرطوب استفاده کنید.

قبل از اینکه چسب کاشی به طور گسترده تولید شود، سال ها از روش های نصب ملات یا دوغاب در کاشی های ایران استفاده می شد. نصب کاشی های پرسلان به این روش به متخصصان بسیار ماهر نیاز دارد تا کارهای با کیفیت بالا را تا حد امکان بدون نقص انجام دهند.

اجرای سریع مراحل آماده سازی ملات و نصب کاشی نیاز به جزئیات و توجه زیادی به جزئیات دارد، این مشکل زمان اجرای پروژه را طولانی می کند. از این رو محققان در حال بررسی تولید محصولات جدیدی هستند که مشکلی با مشکلات کار با سیمان نداشته و بتوانند جایگزین روش های سنتی شوند.

مراحل نصب کاشی پرسلان

۲. نصب کاشی پرسلان با اسکوپ

روش scope بیشتر در نماها استفاده می شود و اشکال مختلفی دارد. این روش مستلزم ایجاد شکاف هایی در پشت کاشی ها و پانل های سنگی است تا با قرار دادن قطعات فلزی و استفاده از سیم، نوعی درگیری مکانیکی بین کاشی و سطح مورد نظر ایجاد شود.

روش اسکوپ به دو روش خشک و با ملات انجام می شود. در روش با ملات استفاده از پایه و گیره در پشت پنل باعث ایجاد اصطکاک بیشتر بین پانل و ملات نگهدارنده آن می شود تا کاشی و سرامیک ریزش نکند. 

روش اسکوپ شامل ایجاد شیار و سوراخ در کاشی پرسلان است و فضای خالی ایجاد شده در پشت نما می تواند خطر آن را در آینده افزایش دهد. بنابراین نمای کاشی می تواند به راحتی با فشار دادن، ضربه زدن یا سنگ زنی با مته شکسته و سقوط کند.

نیاز به تجهیزات ویژه و هزینه بالای قطعات لازم را می توان از دیگر معایب این روش برشمرد. همچنین این روش اغلب در سطوح عمودی و نمای ساختمان ها استفاده می شود و برای استفاده در سایر مناطق محدود می شود.

نصب کاشی پرسلان با چسب

۳. نصب کاشی پرسلان با چسب

چسب ها یکی از جدیدترین محصولاتی هستند که برای نصب کاشی پرسلان استفاده می شوند. به طور کلی چسب های کاشی و سرامیک را می توان به ۳ دسته چسب های خمیری (دیسپرسی)، پودری (سیمانی) و چسب های رزین راکتیو تقسیم کرد.

استفاده از چسب در نصب پنل های کف و دیوار نسبت به روش های سنتی مشکلات زیادی ایجاد نمی کند، به همین دلیل امروزه اکثر افرادی که در این زمینه فعالیت می کنند ترجیح می دهند در کار خود از چسب کاشی استفاده کنند.

چسب کاشی پرسلان محصولی قوی برای چسباندن کاشی ها و سطوح مختلف به حساب می آید. بنابراین فقط کمی ضخامت برای ایمن نگه داشتن قطعه کافی است.

یکی از مشکلاتی که در روش کاشی کاری ملات وجود دارد، ریزش زیاد و ریختن مواد است که به ندرت در روش چسب کاری شاهد آن هستیم و این نشان دهنده مقرون به صرفه بودن استفاده از چسب کاشی نسبت به روش قبلی است.

ضمناً هنگام استفاده از چسب کاشی پودری، رعایت تناسب دقیق موادی مانند سیمان، ماسه و … الزامی نیست و تنها با افزودن مقدار معینی آب، محصول آماده استفاده می شود. از دیگر مزایای چسب کاشی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • چسبندگی بالا
  • مقاومت در برابر نفوذ آب
  • نصب و راه اندازی آسان در زمان کوتاه
  • افزایش سرعت اجرای پروژه
  • ظاهر سطح کار را بهبود می بخشد
  • تغییری در سطح کاربری ایجاد نشده و اشغال فضای معماری به دلیل ضخامت کم چسب وجود ندارد.
  • هیچ محدودیتی در کاشی کاری روی سطوح مختلف وجود ندارد
  • کاهش وزن ساختمان در مقایسه با استفاده از روش های اسکوپ و ملات و…

یکی دیگر از ویژگی های مهم چسب کاشی انعطاف پذیری در طراحی آن است که از وجود مواد مخصوصی که در ساخت آن استفاده می شود ناشی می شود و از شکستگی چسب در اثر خشک شدن یا عوامل محیطی جلوگیری می کند.

در این روش به ابزارهایی مانند ماله دندانه دار، همزن و … نیاز است. با استفاده از ماله دندانه دار چسب را در خطوط راه راه پهن می کنند و کاشی را نصب می کنند. ساخت شیار بر روی چسب منجر به ارتباط بهتر بین مواد و سرامیک نصب شده استحکام بیشتر اتصال را باعث می شود.

می توانید تصور کنید که نصب کاشی پرسلان با چسب به دلیل هزینه بیشتر چسب کاشی نسبت به سیمان روش گران تری است. اما با مقایسه هزینه هایی که در روش نصب با ملات باید بپردازید (دستمزد کارکنان، زمان اجرا، زیرسازی و …) متوجه می شوید که استفاده از چسب کاشی در بسیاری از پروژه ها به صرفه تر است.

چسب پودری جهت نصب کاشی پرسلان

چسب کاشی پرسلان سهند شیمی

چسب کاشی پرسلان سهند شیمی مخلوطی بر پایه سیمان، مواد معدنی و افزودنی های خاص می باشد که بدون محدودیت در تمامی سطوح عمودی و افقی داخل و خارج ساختمان قابل استفاده می باشد.

این محصول برای چسباندن طیف وسیعی از اقلام سنگی مانند کاشی، پرسلان و سرامیک معمولی، انواع معرق و سنگ ساخته و عرضه شده است. از مزایای چسب کاشی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • انعطاف پذیری مناسب
  • چسبندگی قوی
  • زمان گیرایی و استحکام یابی مطلوب
  • دوست محیط زیست
  • لغزش کمتر
  • مقاوم در برابر رطوبت
  • قابل استفاده در سیستم های گرمایش و سرمایش از کف و…

برای نصب کاشی و تخته های بزرگ به جای آب می توانید از مخلوط ملات سهند شیمی تقویت شده با چسب کاشی استفاده کنید. ترکیب رزین تقویت شده با ملات با چسب کاشی باعث چسبندگی بیشتر آن شده و تمامی خواص چسب از جمله انعطاف پذیری، نفوذپذیری کم، قابلیت استفاده در سیستم های گرمایش از کف و غیره را بهبود می بخشد.

نحوه نصب کاشی پرسلان با چسب سهند شیمی

چسب کاشی پرسلان پودری در کیسه ۲۰ کیلوگرمی قرار می گیرد و برای استفاده از آن باید محتویات هر کیسه را با همزن برقی با ۵-۶ لیتر آب مخلوط کرد. برای اینکه مخلوطی همگن و یکنواخت درست کنید باید پودر را به آرامی داخل ظرف بریزید.

پس از مخلوط کردن سبک به مدت ۵ دقیقه، ملات آماده استفاده است. با استفاده از یک کاردک دندانه دار، چسب را بر سطح مورد نظر بصورت یکنواخت پخش کنید. اکنون ۲۰ دقیقه فرصت دارید تا کاشی ها را در محل انتخاب شده قرار دهید.

نتیجه

امروزه بخش بزرگی از کل هزینه پروژه های ساخت و ساز و نوسازی بر روی تهیه و اجرای کاشی و سرامیک در قسمت های مختلف ساختمان متمرکز شده است. برای انتخاب روش نصب کاشی پرسلان و سایر پنل های سنگی در ساختمان می توان با مقایسه هزینه ها که معمولاً بر اساس متر مربع محاسبه می شود به نتیجه برسید.

انتخاب روش نصب کاشی علاوه بر هزینه، در کیفیت، دوام و زیبایی کار موثر است و فراموش نکنید که انتخاب روش های قدیمی و بی اثر می تواند سرمایه شما را هدر دهد. بنابراین با نظرخواهی از کارشناسان و توجه به مزایا و معایب هر روشی که در متن به آن پرداخته شده است، مناسب ترین روش نصب کاشی پرسلان را انتخاب کنید.

سرامیک بر دستی ایرانو و پرسلان بر دستی ایرانو از جمله ابزارآلاتی هستند که جهت باز سازی و نوسازی ابنیه مورد نیاز همه هست این ابزار مخصوص برش انواع سرامیک معمولی و پرسلان می باشد که بدون نیاز به برق و به صورت دستی انواع سرامیک را برش می زند .

این ابزار بدون ایجاد گرد و غبار و سر و صدای خاص مناسب بازسازی مکان های عمومی مانند بیمارستان های مشغول به کار و یا منازل و آپارتمان های در حال استفاده می باشد.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.